27 Temmuz 2012 Cuma

Londra 2012

  Londra 2012 Olimpiyatları nihayet bugün başlıyor. Sabırsızlıkla açılış törenini bekliyorum. Dünya çapında 1 milyar insanın bu töreni izleyeceği söyleniyor. Tarihin en görkemli açılışı olacağı düşünülüyor. Olimiyatlar için 9.3 milyar sterlin para harcanmış. Gerçekten çok büyük para. Bu para ayrıca tarihin en pahalı Olimpiyatları unvanını Londra 2012'ye veriyor.
  Londra'nın Olimpiyatlar için bu kadar titiz çalışmasına rağmen hala eksikleri ortaya çıkıyor. Özellikle de güvenlik. Onbinlerce güvenlikçi, polis ve asker güvenliği sağlayacak. Asker sayısı Afkanistan'daki Britanyalı asker sayısının 2 katı olduğu söyleniyor. Kullanmacakları silahlar ise korkutucu. İzinsiz uçan uçaklara sadece 2 uyarı yapılacakmış. 3.sünde ise direk sormadan vuracaklarmış. Ulaştırma konusunda ise olimpiyat şeridi ile bir şeyler yapılmaya çalışılmış. İzinsiz kullanım para cezası getirtiyor. Metroların yetersiz olması ise Londra'ya yakışmayacak bir durum olmuş açıkcası.
  Açılış törenine az kaldı. Olimpiyat Stadı'na bir köy kurulmuş. Sembolik bir Britanya köyü. Tavuk felan geticeklermiş. Merakım fazlasıyla arttı. Acaba nasıl olacak.
  Londra 2012'ye tarihimizin en kalabalık kafilesiyle gidiyoruz. Tam 114 sporcuyla Londra'da olacağız. Bunların çoğunun kadın olması ise ayrı bir mutluluk kaynağı. Ayrıca kadın voleybol ve kadın basketbol olmak üzere de 2 takım sporlarında da boy göstereceğiz.
   TrtSpor'un Olimpiyat yayınları beni kendimden geçirdi. Günleri, saatleri sayar oldum. Hele Atlanta Olimpiyatları açılış töreninde Muhammet Ali'nin meşaleyi yaktığı anı görünce tüylerim diken diken oldu.
  Londra 2012'yi görünce bunu biz yapabilir miyiz diye sordum kendi kendime. Ama snaırım bu başka bir blog konusu. Bunu oyunlar bütünce yazacağım.
  Tüm sporcularımıza başarılar dilerim. Alınlarının akıyla ülkemize geri dönerler umarım.

19 Temmuz 2012 Perşembe

Şıkız

  Galatasaray futbol takımının 2012-2013 sezonunda giyeceği  formalar belli oldu. Ben de forma heyecanı yoktu niyeyse. Salsun forma duyumcuları sayesinde formaların en ince detayına kadar daha önceden biliyorduk. 3 tane formamız var. Geçen seneyle kıyaslanmayacak kadar güzel tasarımlar olmuş. Özellikle herkes kırmızı formayı beğenirken benim favorim beyaz forma oldu.
  Parçalı formamız her sene tam parçalıya doğru yol alıyor. Parçalının yakalı olması formaya ayrı bir hava katmış. Ama nike'în dar kesim kalıpları olmasaymış daha iyi olurdu sanki. Yine de çok beğendim formayı. Türk Bayrağı'nın çok yukarıda olması da ayrı bir detay.
  Beyaz formamız en beğendiğim forma. Çok yakışmışfutbolcularımıza. 2006 şampiyonluğumuzda giydiğimiz beyaz formayı da çok beğenirdim. Onun kadar klas duruyor forma.
  Kırmızı formamız en çok beğenilen formamız. 2 farklı kırmızı tonunda parçalı forma oluştururlmuş. Çizgi detayları formayı daha şık hale getirmiş. 40 yıllık modacı gibi yorumluyorum formaları. Artık kusruma bakmayın. :)
  Formaların fiyatları 119 TL olarak belirlenmiş. Sadece beyaz forma daha ucuz olacak gibi ama o da daha sonra satışa çıkacak. Bu fiyat gerçekten çok pahalı. Diyebilirsiniz ki Avrupa'da daha pahalıya forma satılıyor. ama burası Türkiye. Kendi şartları var. Barcelona 99 Euro'ya forma satabilir ama biz satamayız. Şartlar buna el vermez. Fiyatı bir kenara formalarımız çok güzel. Umarım her sezon formalarımız bir kat daha güzel bir hal alır.
  Resim Galatasaray.org'dan alınmıştır. 

Bilmediğim İşe Girdim

  Benden duyumcu olmazmış arkadaş. Bunu anladım ben. Gerçi duyumculuk da denemez buna. Ama artık daha temkinli davranacağım. Ders olsun bana. Daha önce burada yazdığım Galatasaray MP'nin Henry Domercant transferi yatmış. Daha açıklama gelmeden buraya oldu diye yazmam artık. Ders olsun bana. :)

13 Temmuz 2012 Cuma

Yolumuz Çizildi

  2012-1013 Spor Toto Süper Lig fiksürü LigTV binasında çekildi. (Güzel bir cümle kurdum.) Buna göre ilk hafta Kasımpaşa ile içerde onyayacağız. Son maç ise yine Ali Sami Yen'de Trabzonspor ile olacak. 33.hafta Kadıköy'de Fenerbahçe derbisine çıkıyoruz. Kadıköy'de bir şampiyonluk kutlamasına daha hayır demem açıkcası. :)
  Derbiler:
2. Hafta Beşiktaş-Galatasaray
16. Hafta Galatasaray-Fenerbahçe
17. Hafta Trabzonspor-Galatasaray

Henry Domercant



Henry Domercant Galatasaray'da. Onun bu üçlüğüyle yıkılmıştık. Onunla ayağa kalkacağız şimdi.

Meyve Tabağı

  Başkan yapılacak olan yıldız transferini "çilek" olarak nitelendirmişti. O tarihten bu yana çilek beklentisi doğdu taraftarda. Ama dün itibariyle önümüze resmen çilek tabağı geldi. Hamit Altıntop, Burak Yılmaz ve Amrabat. Daha önce yapılan Umut ve Dany transferlerini de sayarsak çok iyi tercihler yapıldı. Sadece Melo konusunda sıkıntılar var. O konu da hallolduğunda kadro çok iyi bir hal alacak.
  Hamit transferi çok konuşuldu. Fenerbahçe istediği adamı alır dendi. Ama daha çok para veren Fenerbahçe yerine Hamit bize geldi. Burak Yılmaz'ı asla Galatasaray'a vermem dediler. Ama Burak bize geldi. Galatasaray'a asla topçu vermem dedi Kayseri yönetimi. Amrabat sonuçta aslan oldu. Hem de gerçek bir "feda" örneği göstererek. Bonsarvisinin bir bölümünü kendi alacağı yıllık ücrette indirime giderek karşılamayı önermiş. Helal olsun valla. İş bu kadar uzayınca soğumuştum ondan ama şimdi gerçekten mutlu oldum.
  Galatasaray yeni sezona bomba gibi geliyor. Şampiyonlar liginde ve ligde ne yapacağız göreceğiz hepberaber.

9 Temmuz 2012 Pazartesi

Britanya GP

  Britanya GP'si beklenildiği gibi güzel geçti. İlk cepte başlayan Alonso son 4 turda Webber'e geçilerek 2. sırada kalmasına rağmen güzeldi. Neyse benim bu yarışta demek isteyeeğim şey farklı. Ülkede bu kadar tenisseverin olduğunu bilmiyordum. Futbol bağımlılığından kurtulmak adına güzel de aslında. Ama F1 neden hala geri planda kalıyor anlamıyorum. İlla NTVspor mu yayınlamalı? Ntv zamanında yayınlıyordu ama durum ortada işte.
  Britanya GP sıralama turlarından sonra internet sitelerinde "ilk cep Vettel'in" haberlerini gördüm. Halbuki canlı izledim sıralama turlarını ve Alonso pole pozisyonundaydı. Bir sitede haber kaynağı olarak AA yazıyordu. Muhtemelen AA yanlış bilgi yaydı herkese. Sorun bu değil elbette. Hata her yerde olabilir. Bunu hoşgörüyoruz. Mesele F1'e olan ilgisizlik. Herkesin tenise odaklandığı bir yerde sıralama turlarını izliyorum, haber kaynakları yanlış bilgi veriyor. Bir kişi de takip etmiyor ve demiyor yahu yanlış bu diye. Hal böyleyken F1'e verilen değerin daha da yükselmesini beklemem kendi adıma hayal ürünü olacak gibi. Bu konuda söylenecek çok şey var aslında ama başka yazılara artık.

Ekselansları

  Federer Wimbledon 2012 finalinde Murray'i 3-1 yerenerek 7. kez bu turnuvada şampiyonluğa uzandı. Ona yaşlandı diyenlere inat, yaşayan efsanenin önünde eğilmek gerekiyor. İngilizler Murray taraftarlığı yapıp Federer'e deplasman yaşatmaya çalışsa da, asıl ev sahibi burada 7 kez galip gelen Federer. Bu unuttuldu sanırım. Federer burada şampiyonluğa uzanarak da dünya 1 numarasına yükseldi ve en uzun süre dünya 1 numarasında kalma rekorunu da kırmış oldu.
  Böylesi büyük bir sporcuyu izleyenler olarak çok şanslıyız. Kişiliğiyle, oyunuyla, hırsıyla bana tenisi sevdiren, izlettiren kişi Federer. Tenisi bırakana kadar en yukarıda kalacaktır. Buna inancım sonsuz.

2/3

  Bu haftasonu için 3 tahminde bulunmuştum. Bunların 2 tanesini tutturmuş oldum. Sadece Hamilton kürsüye çıkar tahminim sonuçsuz kaldı. Serena Williams 2-1 ile, Federer ise 3-1 ile Wibmbledon şampiyonu oldu. Çenemden kurtulmak zor olacak gibi. :)

7 Temmuz 2012 Cumartesi

Unuttum

  EURO 2012 finali için bir şeyler yazmadığımı farkettim. Bundan da eksik kalmamam lazımdı oysa. Neyse, herkesin bildiği gibi şampiyon İtalya'yı 4-0 gibi net bir skorla yenen İspanya oldu. İspanya son 3 büyük turnuvayı da kazanarak tarihe geçti. Ama böyle final olmaz arkadaş. Final dediğin uzatmalara gider, pnaltılara gider, panenka olur, heyecan olur, son ana kadar başabaş mücadele olur. 4-0 ne yahu? İtalya gibi bir takımı da böyle ezici bir şekilde yenikleri için İspanya'yı tebrik ediyorum ama. Torres ise turnuva tarihinin en az süre alan gol kralı olmuş. Ona da helal olsun, ne diyim artık.
  Herkes İspanya'nın futbolunu elştirip duruyor. Sıkıcı felan. Aynı adam Yunanistan'ı da eleştiriyor. Sıkıcıymış. Bu cümledeki eleman ben oluyorum elbette. Bana beğendirmek zorundalar sanki fubollarını arkadaş? Herneyse sevgili İspanya. Futbol yanlamasına değil, diklemesine oynanır. Gol atarken bile pas veriyonuz olum. Bu nasıl iştir böyle. Ah iz olacaktık işte orada. Neler yapardık neler.(Gruptan çıkardık.) Neyse ben daha fazla saçmalamayım. Tebrikler İspanya. 2014'te Brezilya'da görüşürüz seninle.

3 Tahmin

  Bu hafta sonu için tenis ve F1 için 3 tahminde buldundum. Hamilton İngiltere'de damalı bayrağı ilk gören isim olur veya en kötü kürsüde kendisine yer bulur dedim. Wimbledon finalleri için ise kadılarda S.Willeams 2-1, erkeklerde ise maçını R. Federer 3-1 kazanarak şampiyon olur dedim. B 3 tahmin veya en az 2'si tutarsa korkun benden. :)

1 Temmuz 2012 Pazar

Yamamay'a Görülecek Hesap

  Galatasaray'ın Cev Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu. C grubunda Yamamay Busto Arsizio, AASPTT Mulhouse ve Dinamo Bükreş ile eşleşti. Yamamay'la geçen seon Cev Arupa Ligi finalinde karşılaşıp 2 maç sonunda şampiyonluğu onlara vermiştik. İşte ilgili olan herkes bunu bekliyordu. Yamamay'ı CL dışına itecek olan takım olmak isteyim gerçekleşir umarum. Eğer İstanbul'da olursa bu maçı kaçırmayacağım. Bu takımı böylesi bilendiğimi ben bile bilmiyordum. :)
  Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor olmamız hakkında da 1-2 laf söylemeyi çok istiyorum ama yine kendimi tutuyorum. Sanki Fenerbahçe'nin CL hakkını biz çalmışız gibi bir hava estiriliyor. CL'ne kalan biz değil de Fenerbahçe olsun diye uğraşanları ne yazık ki unutamıyoruz. Bu konu hakkında söylenecek çok şey var ama neyse.
  Takımımıza Şampiyonlar Ligi'nde başarılar. Umarım tekrardan bizi gururlandıran başarıları yaşarlar. Bizler hep onların yanındayız.