11 Ağustos 2016 Perşembe

Batman: Öldüren Şaka - Batman: The Killing Joke

   Taksim'de bir sahafta denk geldiğim Batman: Öldüren Şaka'ya hemen sahip olmak istedim. Zira kapağındaki muhteşem Joker gülümsemesi, sol üsteki Tim Burton referansı ve büyük harflerle yazan Alan Moore ismi bu çizgi romanı satın almak için fazlasıyla yeterli sebeplerdi. Zaten bu hikayenin ne kdar iyi olduğuna ilişkin bazı şeyler zaten okumuştum internette.

   Kitap özetle Joker karakterinin orijin hikayesine değinmekte. Joker'in geçmişi ve bugünü arasında bir köprü pozisyonunda. Çizimleri, karakter analizleri ve özellikle de diyaloglarıyla müthiş bir iş gerçekten. Özellikle de Joker'in bir çok yerde söylediği sözler bir kenara not almalık cinsten. Doğru mudur bilmem ama Nolan, The Dark Knight'ta Joker karakteri için bu hikayedeki karakteri referans aldı diye okumuştum bir yerden. Ki bunu okuyunca da bu bilginin doğru olduğuna inanıyor hemen insan.

   Batman: Öldüren Şaka Türkiye'de JBC Yayınları tarafından çıkmış ve hala satışı yapılan bir çizgi roman. Bende ise Mayıs 2016 tarihli ikinci baskısı mevcut. Eğer bu çizgi romanı edinip okursanız asla pişman olmazsınız. İyi okumalar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder