17 Ekim 2016 Pazartesi

Filmekimi 2016

   Uzun süre biletleri çıksın diye pusuda yattığım Filmekimi 2016, bu sene de benim için kötü bir döneme denk geldiği için sadece 4 film için bilet satın alıp 3 filme gitmek zorunda kaldım. Gidemediğim film ise Captain Fantastic. Her zamanki gibi gidemediğim için bu film hakkında çok iyi yorumlar okuyup bir sürü resim paylaşımına maruz kaldım. Şimdi gelelim gittiğim filmlere. Bu filmleri tek tek ele almak istiyorum.

   Junte La Fin Du Monde - Alt Tarafı Dünyanın Sonu

  Son yılların en övülen yönetmeni Xavier Dolan'ın Cannes film festivalinden ödülle dönen, aynı zamanda da bir tiyatro oyunundan sinema perdesine uyarlanan son filmi. Film, ailesiyle uzun yıllardır görüşmeyen bir yazarın ailesini ziyaret etmesi ve onlara hasta olduğunu söylemeye karar vermesini konu alıyor. Film için tiyatro uyarlaması olması sebebiyle tek mekan filmi de diyebiliriz. Filme bakacak olursak; uzun yıllar sonra gelen bu ziyaret elbette ailenin bazı üyeleri için pek hoş karşılanmayacak ve eski defterler tekrardan açılacak. Filmin güzel bir dili olduğunu düşünmekteyim. Son derece uykulu izlediğimden olsa gerek, yer yer sıkıldığımı da belirmek isterim.

   Voyage of Time - Life's Journey  -  Zamanın Yolculuğu - Yaşamın Seyri 

   Filmekimi'nde en çok izlemek istediğim filmdi bu benim için. Tabi ki de bunun sebebi Terrence Malick. Amerikalı yönetmenin son filmi Voyage of Time, dünyanın oluşumundan, yaşamın başlangıcına ve yaşadığımız bu dünyayı soktuğumuz bu iğrenç hale değin geçen süreyi bizlere gösteriyor bu belgeselinde. Klişe olacak ama tam bir görsel şölen ve ben bu belgeseli sinemada izlemiş olduğum için kendimi çok ama çok şanslı hissediyorum. Ve unutmadan, belgeseli seslendiren isim ise Cate Blanchett. Her şey bir yana, sırf onun sesi için bile izlenebilir. Sonuç olarak zamanın nasıl aktığını anlamadan sinemanın ne olduğunu gösteriyor bize Terrence Malick.

   Les Innocentes - Masumlar

   Anne Fontaine'nin son filmi Les Innocentes; dünya savaşı sırasında Polonya'daki bir kilisede askerlerin tecavüzü sonucu hamile kalmış rahibeleri ve onlara yardıma giden kızıl haç görevlisi bir doktoru konu alıyor. Savaşın kirli ve arkada kalmış yüzlerinden birini bizlere göstermekte gayet başarılı olmuş bir film. Kendi dünyaları içerisinde sadece mutlu olmak isteyen bit grup insanın hikayesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder