20 Nisan 2012 Cuma

Ceyhun Hoca

  Takım şampiyonluğu kaybettiği için değil, istenen Euroleague şampiyonluğuna ulaşılamadığı için değil, Fenerbahçe'ye karşı alınan mağlubiyetler değil bu yazıyı bana yazdıran. Ceyhun Hoca'nın 2 sene boyunca takımda yok ettiği şeyler. Çöpe atılan paralar, yazık ediklen emekler. Bu takımın peşinde koşan onlarca insana yapılan haksızlıklar. Takım için polisten dayak yiyen, ertesi gün tekrar maça gelen taraftara yazık.
  "Ver Taurasi'ye o hallaeder" taktiğinin bizi şampiyon yapmayacağını herkes biliyordu. Herkes bunu dile getirdi ama Hoca'nın bundan daha iyi bir taktiği yoktu belkide. Takımda, diğer şubelerde olan RUH malesef yokoldu. Takıma olan inaç kaybedildi. Fark 15 iken bile insanlar "kazandık" diyemiyorsa, kimse bu takıma inanmıyorsa bir sorun vardır belkide. Erkek takımına bu kadar sevgi duyulurken, siz ikinci plana atılıyorasnız bir sorun vardır belkide.
  Takımdaki tek sorun Ceyhun Hoca demiyorum tabi, O gidince her şey düzeleek diye bir şey de söylemiyorum. Ama takımın bu denki kötüye gitmesindeki en büyük sebep olarak onu görüyorum. Final serisi 4. maçında Işıl uyarmasa fazladan yabancı oyuncu alıyordu oyuna. Bu kadar konsantre işte oyuna. Pota arkasında oturan ve sadece 1-2 maç oynayan yabancı oyunculara verilen dünya paraya acır insan. Galatasaray'ın parası sokağa atılmayacak kadar değerlidir. Ama şu anki durumda bu işte. Eğer dün Fenerbahçe'ye karşı kazansaydık, hatta şampiyon bile olsaydık bunları yazacaktım ben. Kağıt üzerinde üstün bir takım olmamıza rağmen maçımız hezimetle sonlanıyor. Malesef bir takım olmayı başaramadık.
  Ceyhun Hoca ile birlikte ne yazıkki yerli oyuncularımda da düşüş oldu. Işıl, Bahar, Şaziye hiç yoklar gibi. Yabancı oyuncularımız çok iyi olsa da bir bütün oluşturulamadı. Dünyanın en iyisi Taurasi'yi bir tam olarak kullanamadık. Fowles, Tina gibi oyunculardan tam verim alamadık. Dünyanın hiçbir yerinde yıldız oyuncular -fark açıldığında özellikle- 40 dakika oyunda kalmaz. Ama bizim Taurasi kalıyor.
  Euroleague maçında Fowles değil de Tina'nın seçilmesindeki yalnışı herhalde final serisinde çok iyi gördük. Fowles'ı göremeyen Fenerliler euroleagu'de çok sevinmişti. Hiçbiri haksız çıkmadı.

Başarılar gelir geçer asaletin bize yeter.


Herkes gider biz kalırız. Biz GALATASARAY'lıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder