2 Ağustos 2012 Perşembe

Derya Büyükuncu

  Tükiye'nin 2020 Olimpiyatlarını yapamıyacağını daha önce söylemiştim. Bunu, yapılamıyacağından değil, yapamıyacağımızdan söylemiştim. Nedenine birazcık değinecem. Daha sonra daha kapsamlı bir yazı yazmak istiyorum.
  Derya Büyükuncu 3 tarafı denizlerle çevrili ülkeden çıkmış bir yüzücü. Bu ülkenin çıkarttığı en başarılı yüzücü. Öyle ki 1992 Barcelona'dan beri olimpiyatlara katılmayı başarmış ülkemizin efsane diyebileceği bir sporcu. Londra 2012'de de son kez Olimpiyat deneyimini tatmak için oradaydı Derya Büyükuncu. Fakat kendi serisinden birinci olmasına rağmen genel klansmanda 33'ü olarak elendi. Hayatında suya girmemiş adamlar Derya Büyükuncu'ya laf eder oldu. Başarısızlığın eleştirilmesinden bahsetmiyorum. Ne yazıkki olaya bakış açımız çok yanlış. Derya oraya madalya için gitmedi de. Her şeyimiz çok iyiydi bir tek yüzme kalmıştı evet. Olimpiyat ruhu olmayan bir ülkede Olimpiyatların düzenlenmesi fikri bana komik geliyor. Kimse ona bu güne kadar kaç sporcu 6 Olimpiyat görmüş diye sordu mu? Kimse ona Olimpiyatlara katılmana yardımcı olan kişileri sordu mu? Kim destek vermiş ona? Yoksa kendi çabalarıyla mı gitmiş? Türkiye'de antreman yapılabilecek kaç havuz var? Allah aşkına Türkiye standartlarını bilmeden böyle konuşanlar bir susabilir mi?
  Spordaki altyapımız çok kötü. Futbol odaklı bu ülkede futbol takımımız bile şampiyonlara gidemiyor doğru dürüst. Kaç tane futbolcu çıkartmışız acaba? Bizim bu zihmiyetle olimpiyatları düzenlememiz çok zor. Yoksa tesis yapmak, olimpiyat köyü yapmak kolay. Parayla yapılıuyor. Ama parayla sporcu yetişmiyor. Spora olan bu bakış açısı değişmeli artık. Önümüzü aydınlık görüyorum ama 2020'den uzak bir tarih bu.
  Önemli olan Derya'nın orada bulunmasıydı. Diğer sporcularımıza yol gösteren kişi olarak orada olması istenirse oralarda yüzülebileceğini gösterdi herkese. Umarım iyi bir örnek olmuştur Derya Büyükuncu. Teşekkürler bizi orada en iyi şekilde temsil ettiği için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder