27 Temmuz 2012 Cuma

Londra 2012

  Londra 2012 Olimpiyatları nihayet bugün başlıyor. Sabırsızlıkla açılış törenini bekliyorum. Dünya çapında 1 milyar insanın bu töreni izleyeceği söyleniyor. Tarihin en görkemli açılışı olacağı düşünülüyor. Olimiyatlar için 9.3 milyar sterlin para harcanmış. Gerçekten çok büyük para. Bu para ayrıca tarihin en pahalı Olimpiyatları unvanını Londra 2012'ye veriyor.
  Londra'nın Olimpiyatlar için bu kadar titiz çalışmasına rağmen hala eksikleri ortaya çıkıyor. Özellikle de güvenlik. Onbinlerce güvenlikçi, polis ve asker güvenliği sağlayacak. Asker sayısı Afkanistan'daki Britanyalı asker sayısının 2 katı olduğu söyleniyor. Kullanmacakları silahlar ise korkutucu. İzinsiz uçan uçaklara sadece 2 uyarı yapılacakmış. 3.sünde ise direk sormadan vuracaklarmış. Ulaştırma konusunda ise olimpiyat şeridi ile bir şeyler yapılmaya çalışılmış. İzinsiz kullanım para cezası getirtiyor. Metroların yetersiz olması ise Londra'ya yakışmayacak bir durum olmuş açıkcası.
  Açılış törenine az kaldı. Olimpiyat Stadı'na bir köy kurulmuş. Sembolik bir Britanya köyü. Tavuk felan geticeklermiş. Merakım fazlasıyla arttı. Acaba nasıl olacak.
  Londra 2012'ye tarihimizin en kalabalık kafilesiyle gidiyoruz. Tam 114 sporcuyla Londra'da olacağız. Bunların çoğunun kadın olması ise ayrı bir mutluluk kaynağı. Ayrıca kadın voleybol ve kadın basketbol olmak üzere de 2 takım sporlarında da boy göstereceğiz.
   TrtSpor'un Olimpiyat yayınları beni kendimden geçirdi. Günleri, saatleri sayar oldum. Hele Atlanta Olimpiyatları açılış töreninde Muhammet Ali'nin meşaleyi yaktığı anı görünce tüylerim diken diken oldu.
  Londra 2012'yi görünce bunu biz yapabilir miyiz diye sordum kendi kendime. Ama snaırım bu başka bir blog konusu. Bunu oyunlar bütünce yazacağım.
  Tüm sporcularımıza başarılar dilerim. Alınlarının akıyla ülkemize geri dönerler umarım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder