30 Kasım 2012 Cuma

Devran Döndü

  Tüm Galatasaraylı'lar kabul ediyor ki Fenerbahçe'nin son yıllarda futbol, basketbol ve voleybol branşlarında bize karşı üstünlüğü vardı. Hatta su sporlarını bile buna katabiliriz.Tribünde "bildiğiniz başka oyun varsa onu da oynayalım" pankartı açmışlardı hatta. Ama devran döndü. Özellikle voleyboldaki o büyük üstünlük bile yıkıldı. Futbolda hala Saraçoğlu galibiyeti göremesek de, orada kupa kaldırdıktan sonra bunun bi önemi kalmadı sanki. Geçen yaz sezonunda su sporlarında da Galatasaray damgası vardı. Çeşitli turnuvalar bir yana, Türkiye şampiyonlardaki üstünlüğümüz çok açık. Keşke su topunda da olsalar da orada da yarışsak onlarla.
  Futbolda Fenerbahçe'nin bize karşı üstünlüğünün sebebi psikolojikti. Onların karşısına çok güçlü kadrolarla çıktı ama malesef olmuyordu. O psikolojik üstünlüğü kırmayı başardık çok şükür. 2 senedir oynanan maçlarda yine şansızlıklar yaşasak da o eski üstünlükleri yok. Artık Galatasaray takımı maça çok daha rahat çıkıyor.
  Basketbolda Ülker sonrası kadronun güçlenmesiyle bir üstünlük oluştu. Yoksa Ülker öncesinde bir üstünlükten söz edemeyiz. Ama bunu da birkaç sezondur kırıyoruz. Çok iyi bir kadroyla sezona başlayan Fenerbahçe karşısında yine kazanmayı bildik. Bu sezon da karşımızda durabileceklerini düşünmüyorum. Kadın takımımız için ise bu sene çok umutluyum. Fenerbahçe'nin Caferağa'dan çıkıp Ülker Arena'ya gidişi de bizim açımızdan çok olumlu olacak. Yeterki sezon başından beri süregelen sakatlık problemleri hemen son bulsun.
  Voleybolda Fenerbahçe'nin üstünlüğünü bu kadar kolay kırabileceğimizi hiç düşünmüyordum. Ama başardık. Yenilsek bile artık başabaş giden bir maç sonunda yenilen, son topa kadar giden maçla yenilen bir takımımız olacak. Bundan önceki takımlara kesinlikle bir şey demiyorum. Onlar da ellerinden geleni yapsalar da aradaki güç farkı malesef olumsuz bir sonuç doğuruyordu. Erkeklerde Fenerbahçe'yi deplasmanda yenmiş olmamız da ayrı bir güzellik. Bu kadar şey söyledim, bu hafta sonu kadınlarda Fenerbahçe karşısında yenilirsek kendimden bilcem. :)

Son topa kadar... Yeterki ıslansın o forman...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder