30 Kasım 2012 Cuma

Devran Döndü

  Tüm Galatasaraylı'lar kabul ediyor ki Fenerbahçe'nin son yıllarda futbol, basketbol ve voleybol branşlarında bize karşı üstünlüğü vardı. Hatta su sporlarını bile buna katabiliriz.Tribünde "bildiğiniz başka oyun varsa onu da oynayalım" pankartı açmışlardı hatta. Ama devran döndü. Özellikle voleyboldaki o büyük üstünlük bile yıkıldı. Futbolda hala Saraçoğlu galibiyeti göremesek de, orada kupa kaldırdıktan sonra bunun bi önemi kalmadı sanki. Geçen yaz sezonunda su sporlarında da Galatasaray damgası vardı. Çeşitli turnuvalar bir yana, Türkiye şampiyonlardaki üstünlüğümüz çok açık. Keşke su topunda da olsalar da orada da yarışsak onlarla.
  Futbolda Fenerbahçe'nin bize karşı üstünlüğünün sebebi psikolojikti. Onların karşısına çok güçlü kadrolarla çıktı ama malesef olmuyordu. O psikolojik üstünlüğü kırmayı başardık çok şükür. 2 senedir oynanan maçlarda yine şansızlıklar yaşasak da o eski üstünlükleri yok. Artık Galatasaray takımı maça çok daha rahat çıkıyor.
  Basketbolda Ülker sonrası kadronun güçlenmesiyle bir üstünlük oluştu. Yoksa Ülker öncesinde bir üstünlükten söz edemeyiz. Ama bunu da birkaç sezondur kırıyoruz. Çok iyi bir kadroyla sezona başlayan Fenerbahçe karşısında yine kazanmayı bildik. Bu sezon da karşımızda durabileceklerini düşünmüyorum. Kadın takımımız için ise bu sene çok umutluyum. Fenerbahçe'nin Caferağa'dan çıkıp Ülker Arena'ya gidişi de bizim açımızdan çok olumlu olacak. Yeterki sezon başından beri süregelen sakatlık problemleri hemen son bulsun.
  Voleybolda Fenerbahçe'nin üstünlüğünü bu kadar kolay kırabileceğimizi hiç düşünmüyordum. Ama başardık. Yenilsek bile artık başabaş giden bir maç sonunda yenilen, son topa kadar giden maçla yenilen bir takımımız olacak. Bundan önceki takımlara kesinlikle bir şey demiyorum. Onlar da ellerinden geleni yapsalar da aradaki güç farkı malesef olumsuz bir sonuç doğuruyordu. Erkeklerde Fenerbahçe'yi deplasmanda yenmiş olmamız da ayrı bir güzellik. Bu kadar şey söyledim, bu hafta sonu kadınlarda Fenerbahçe karşısında yenilirsek kendimden bilcem. :)

Son topa kadar... Yeterki ıslansın o forman...




Başlıyoruz

  Sezona Kıtalararası Kupasıyla başlayan Engelsiz Aslanlar, lige de Yalova'da Yalova Engelliler maçıyla başlıyor. Hep istediğim Engelsiz Aslanlar deplasanımı da Yalova Engelliler maçıyla gerçeğe dönüştürüyorum. Engelsiz Aslanlar Galatasaray'ın gerçek ruhunu yansıtıyor. Onlar için gidilen yolların her metresi çok güzel olacaktır. Çevre üniversitelerin de katılımıyla iyi bir kalabalık oluşturacağımıza inanıyorum.
  Yolun sonu kupa olucak inşallah. İstanbul'daki maçlarda mümkün olduğunca onları yalnız bırakmamaya çalışalım.


26 Kasım 2012 Pazartesi

Eski Günlerdeki Gibi

  Manchester maçıyla alakalı teknik yoruma grmeyeceğim. Aslanlar zaten gereken her şeyi yaptı ve sonuç tam da istediğimiz gibi oldu. İstediğimiz sonucu almış olmamızın mükemmel havasını yaşıyorum şu an. Ben Galatasaray tribününden bahsedicem bugün. Galatasaray tribini aynen eski günlerdeki gibiydi çünkü. Herkes gerekli atmosferi yaratamadığımızı söyleyip eski Ali Sami Yen günlerine daha da bir özlemle bakıyordu. Bu maç ise eski ManU ve cehennem efsanesinin yıkılmaması için bütün tribünlerin seferber olduğu bir maç olacaktı, öyle de oldu. Maçın gerginliğinden belki de çok çok iyi tribün yapılamadı ama bütün taraftarlar maçın içindeydi. Herkes elinden gelen her şeyi yaptı ve takım bu maçı 12 kişi oynadı. Islıklarla gerekli baskı oluşturuldu. Teşekkürler büyük Galatasaray taraftarı.
  Ayrıca yapılan koreografiyi UEFA'nın iptal etmesinden sonra 1 günden kısa sürede yeni koreografi yapan uA-ÜNİ'ye de teşekkür etmesek olmaz. uA-ÜNİ bulunduğu her yere güzellik katıyor.







9 Kasım 2012 Cuma

Kısa Kısa

  Uzun zamandır buraya uğramıyordum. Kısa kısa birkaç şey yazıcam ki kenara not düşülmüş olsun.
  Galatasaray futbol takımı şampiyonlar ligine kötü giriş yaptı. Manchester United ve Braga karşısında iyi oynasak da kaybedip, Cluj karşısında yağmura takılıp 1 puana razı oldu. Ama Romanya'da Burak'ın 3 golüyle hesabı kestik ve ikili averajla 2. sıraya yükseldik. Herkesde bir şampiyonlar ligi heyecanı var. Herkes uzun zamandan sonra gelen bu galibiyetle kendinden geçti. Manchester maçı şimdi daha da anlamlı bir hal aldı. Arena'da çıkaracağımız bir galibiyet bize üst tur için büyük avantaj sağlayacak.
  Basketbolda Ergin Ataman'la havaya girmeye başladık. Daha sezonun başında Efes'i deplasman'da, Fener'i kupa maçında yenip, Beşiktaş ve Banvit'i de hazırlık maçlarında yenmeyi başardık. Şampiyonluk havasına herkes girmeye başladı bile. Euoleague'de olmayışımız herkesi kahretse de Eurocup ve lig için en büyük favilerden olduğmuzu herkese gösterdik.
  Kadın basket takımımız Ekrem Memnun ile başka bir havaya büründü. Ekrem Hoca'nın gelişi özellikle yerlilere yaradı. erli oyuncularımız son 2 sezonu şimdiden bizlere unutturdular bile. Ama takımdaki sakatlıklar can sıkıyor. Yavancıların yarısı, Nevriye sakat. Işıl ve Şebnem sakat sakat oynuyor. Takım tam kadro olarak çıktığında karşımızda kim durur görücez.
  Voleybolda efsane bir sezon yaşayacağımızı herkes sezon başında görmüş oldu sanırım. Kadın takımımız şampiyonlar liginde 2/2 giderken, ligde de çok iyi mçlar çıkartıyor. Eczacıbaşı karşısında iyi direnen takımımız, kazanabileceği maçı verdiyse de elecek için çok önemli izlenim bıraktılar bizlerde.
  Erkek voleybol takımımız sezona Fenerbahçe mağlubiyetiyle başlamasına rağmen ligde, hem de deplasmanda Fenerbahçe karşısında 3-1 kazanmayı bildi. Artık rakiplerimize karşı büyük üstünlük kurduğumuz maçlar izliyoruz. Özlenen ve beklenen şampiyonluklar elbet gelecektir.
  Tekerlekli sandalye basketbol takımımızı önce Japonya'ya uğurladık. Çok güzel bir ortam oluşmuştu havaalanında. Kıtalararası kupasını alıp geri geldiler. 4. Dünya Şampiyonluğumuzu bize kazandıran Enelsiz Aslanlar'a sonsuz teşekkürler.
  Teniste WTA sezon sonu şampiyonası İstanbul'da yapıldı yine ve Serena Williams kazandı. Aslında bundan çok kupa törenindeki protestolar konuşuldu. Akabinde de TTF başkanı değişti. Ha değişimin sebebi başka bir şey de olabilir. Organizasyona gelirsek, gidip gördüğüm için rahatlıklar söylüyorum, gerçekten güzel bir organizasyon düzenlemişiz. Maç dışı aktiviteler çoğalabilir miydi bilemem ama ben gayet memnun kaldım. Önümüzdeki sezonu iple çekiyorum. Erkekler şampiyonasını alamadığımız içinde fazlasıyla üzgünüm.
  Formula 1'de ise Vettel şampiyonluğa çok yakın. Şampiyona sonu yaklaşırken Alonso ile arasındaki farkı kapatıp önüne gelen Vettel, b hata yapmazsa şampiyon olacak gibi. Tabi benim ginlüm her zamanki ibi kırmızı otomobilde. Alonso umarım şampion olacaktır.
  Red Bull'un ekstrem sporlara verdiği önem muazzam cidden. Sırf bu dersteğe devam etsinler diye Red Bull almak istiyorum sürekli. Felix isimli şahıs uzaydan dünyaya atlayarak bir rekor kırdı. Ses hızını aştı ve ünyaya sağ salim indi. Büyük bir tutku gerçekten ona bunu yaptıran. Umarım Red Bull'un bu tip organizasyonlara desteği devam edecektir.