10 Aralık 2016 Cumartesi

Klişe Hikayeden Mükemmel Bir İş Çıkartan Dizi: Westword

   HBO GoT sonrası o boşluğu dolduracak bir dizi yapmak istiyordu. Tam olarak da böyle pazarlandı aslında dizi de. Zaten kadroyu görünce de izlememek gibi bir olayınız kesinlikle olmuyor yani. Bir yanda Jonathan Nolan, J.J. Abrams, bir yandan da Anthony Hopkins, Ed Harris ve Jeffrey Wright. Dizi ayrıca 1973 yapımı aynı isimli bir filmden uyarlama.

   Dizi; vahşi batı konseptli yapay bir parkta bulunan ve insanlar tarafından yaratılmış olan "host"ların, yani robotların, bilinç kazanarak ayaklanması konusunu işliyor. Bunu öylesi derinlikli bir hikayeyle anlatıyor ki, bir de yanına usta işi şeklinde işlenen olay örgüsü ile mükemmel bir iş ortaya çıkıyor. İlk bölümler karakterleri tanımak ve olay örgüsünü anlamakla geçtiği için biraz sıkılmış olabilirim ama sonlara doğru dizi vitesi baya bir büyüttü ve soluksuz bir iş ortaya koydu. Ortaya koyduğu gizemler, izleyiciye merak ettirdikleri şeyler ve bunları açıklayış şekilleri gerçekten de usta işiydi.

   Spoilere girmeden sadece diziyi tavsiye etmek için bir şeyler yazmak istedim. Bu diziyi tavsiye ederim. ÖZellikle üst üste bölümleri izleyecek olmak diziyi daha güzel kılacaktır diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder